2024 GEGUŽĖ

2024 GEGUŽĖ

Teismas VVTAT paskirtą baudą sumažino 3 kartus

SPES advokatams pavyko įtikinti teismą ženkliai – 3 kartus - sumažinti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) klientui paskirtą net 75 000 EUR baudą. Tokia bauda klientui buvo paskirta už Alternatyviųjų degalų įstatymo pažeidimą: tarnyba nustatė, jog kliento valdomoje degalinėje buvo prekiaujama dyzelinu, kurio litre buvo mažesnis, nei privalomas kiekis biodegalų.

Gindami kliento interesus, skundu kreipėmės į teismą, įrodinėdami, jog tarnyba skyrė aiškiai per didelę, padarytam pažeidimui neproporcingą, neteisingą bei netinkamai apskaičiuotą baudą, ypač atsižvelgiant į tai, jog per mažą kiekį biodegalų turintį dyzeliną klientas įsigijo iš visame pasaulyje žinomos, 14 šalių veikiančios naftos perdirbimo bendrovės.

Skundą išnagrinėjęs Regionų administracinis teismas sutiko su kontoros advokato argumentais, kad tyrimo metu nebuvo nustatyta, jog pažeidimas padarytas tyčia, ar kitais savanaudiškais tikslais, kad klientas sąmoningai būtų ėmęsis kokių nors neteisėtų veiksmų, siekiant vartotojų apgaulės, kad dėl parduoto nedidelio, reikalavimų neatitinkančio dyzelino kiekio būtų kilusi žala vartotojams ar gamtai. Teismas taip pat atsižvelgė į pirminio dyzelino pardavėjo žinomumą tarptautiniu mastu bei vadovaudamasis proporcingumo, teisingumo, protingumo principais, VVTAT paskirtą baudą sumažino iki 25 000 EUR.