2023 KOVAS

2023 KOVAS

Sulaukusi susidomėjimo prieš dvejus metus, šiemet diskusijos formatu sugrįžta konferencija „Konkurencijos teisės aktualijos 2023“. Renginio metu bus diskutuojama aktualiausiais Europos Sąjungos ir Lietuvos konkurencijos taisyklių taikymo ir pažeidimų klausimais.

Sulaukusi susidomėjimo prieš dvejus metus, šiemet diskusijos formatu sugrįžta konferencija „Konkurencijos teisės aktualijos 2023“. Renginio metu bus diskutuojama aktualiausiais Europos Sąjungos ir Lietuvos konkurencijos taisyklių taikymo ir pažeidimų klausimais. Renginyje savo įžvalgomis, nuomonėmis ir patirtimi dalinsis Lietuvos advokatūros, Konkurencijos tarybos, Lietuvos teismų, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto atstovai, taip pat viešojo sektoriaus bei verslo profesionalai ir advokatai, kurių tarpe SPES advokatas Henrikas Celencevičius, kuris yra šią konferenciją organizuojančio advokatūros Konkurencijos teisės komiteto narys.

 „Konkurencijos tarybos patirtis rodo, kad vis daugiau verslo atstovų suvokia kylančią riziką pažeisti Konkurencijos įstatymą, – tai ne tik gresiančios baudos, bet ir žala reputacijai, asmeninė atsakomybė įmonės vadovui, galimi ieškiniai dėl žalos atlyginimo ar pašalinimas iš viešųjų pirkimų. Kodėl verslui svarbu deramai įvertinti šią riziką, kaip tai gali prisidėti prie konkurencijos kultūros sklaidos Lietuvoje, aptarsime ir renginio metu, taip pat pasidalinsime naujausia institucijos veiklos praktika“, – teigia Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas, dalyvausiantis konferencijoje.

„Viešas konferencijos prieinamumas – didelė nauda verslui, kuris gali iš pirmų lūpų išgirsti Konkurencijos įstatymo taikymo naujienas bei apie praktikoje verslui kylančius iššūkius ir jų sprendimus“, - priduria SPES advokatas Henrikas Celencevičius, kuris specializuojasi konkurencijos teisės srityje.

Konferencijoje bus diskutuojama apie valstybės ir savivaldybių dalyvavimo versle ribojimus ir galimybes bei aptariami susiję Konkurencijos tarybos ir teismų praktika bei kiti aktualūs praktiniai klausimai.

Konferencija vyks š. m. kovo 23 d. (ketvirtadienį) nuo 9:00 val. gyvai Vilniuje, Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC), adresu: Saulėtekio al. 5.

Konferenciją organizuoja: Lietuvos advokatūra, Konkurencijos taryba ir Vilniaus universiteto Teisės fakultetas.

 Norint renginyje dalyvauti gyvai, būtina registracija. Dalyvavimas renginyje – nemokamas, tačiau vietų skaičius yra ribotas.