2021 BALANDIS

2021 BALANDIS

Teismas pasisakė dėl perkančiosios organizacijos sprendimo nutraukti pirkimo procedūras teisėtumo. 

Vilniaus advokatų kontoros SPES advokatui teisme pavyko įrodyti perkančiosios organizacijos sprendimo nutraukti viešojo pirkimo procedūras teisėtumą.
Bylą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas išaiškino, kad viešasis pirkimas nėra savitikslis; pradėjus pirkimo procedūras gali paaiškėti aplinkybės, dėl kurių nurodytas tikslas nebus pasiektas, pvz., perkančioji organizacija praranda finansavimo šaltinius, išnyksta objektyvus poreikis pirkimo objektui ir pan.; šiems atvejams VPĮ įtvirtinta perkančiosios organizacijos teisė nutraukti pirkimo procedūras laikantis joje įtvirtintų sąlygų. Jeigu nebūtų atsižvelgiama į tokio pobūdžio aplinkybes ir pirkimo procedūros būtų tęsiamos, tai reikštų perkančiosios organizacijos pareigą įsigyti nebūtinų prekių ir atitinkamai neracionalų prekėms įsigyti skirtų lėšų naudojimą.
Tiekėjo apeliacinis skundas buvo atmestas, kliento naudai priteistos bylinėjimosi išlaidos.
 
Konferencija Europos ir Lietuvos konkurencijos teisės aktualijoms.

Vilniaus advokatų kontoros SPES advokatas, Lietuvos advokatūros konkurencijos teisės komiteto pirmininkas Henrikas Celencevičius dalyvavo rengiant Lietuvos advokatūros konkurencijos teisės komiteto organizuojamą konferenciją Europos ir Lietuvos konkurencijos teisės aktualijoms. Henrikas Celencevičius pasakys joje įžanginę kalbą, skaitys pranešimą „Patikrinimų dalyvių teisių garantijos ir lūkesčiai“ bei dalyvaus diskusijoje „Teisių realizavimo ribos ir gynybos galimybės Konkurencijos tarybos tyrimų kontekste“.
Per keturias valandas klausytojai galės išgirsti ne tik teisės ekspertų pranešimus, bet ir stebėti gyvas diskusijas, kuriose savo srities profesionalai dalinsis aktualiomis konkurencijos teisės įžvalgomis bei argumentais, aptars svarbiausius 2020 m. Konkurencijos įstatymo pakeitimus, pateiks savo vertinimus, apžvelgs naujoves ir kylančius iššūkius Europos konkurencijos teisėje.
Renginys bus transliuojamas Lietuvos advokatūros Vimeo paskyroje. Pridedame transliacijos nuorodą: https://vimeo.com/539540386. Klausimus diskusijų dalyviams bus galima užduoti transliacijos metu komentarų zonoje.
Konferencija yra skirta visiems – ne tik teisininkams, bet ir įmonėms, ne pelno siekiančioms organizacijoms, gyventojams, studentams, besidomintiems konkurencijos teise.
Renginys – nemokamas. Transliacija prasidės š. m. gegužės 7 d. 9 val. Kviečiame dalyvauti!