2017 LIEPA

2017 LIEPA

Atstovavome klientui (atsakovui) civilinėje byloje dėl daugiau kaip 550 000 EUR vertės sandorio pripažinimo negaliojančiu (apsimestiniu). Apygardos teismas savo sprendimu klientui pareikštą ieškinį atmetė bei priteisė jo naudai turėtas išlaidas advokato pagalbai apmokėti.

Atstovavome klientui – centralizuotos šilumos ir karšto vandens tiekėjui civilinėje byloje dėl šilumos ir karšto vandens tiekimo ir vartojimo sutarties pripažinimo nutraukta, įpareigojimo atlikti patiektos centralizuotos šilumos energijos ir karšto vandens paskirstymo perskaičiavimą bei kitų reikalavimų. Ginčą pavyko išspręsti taikiai, šalims pasirašius abipusiai tenkinančią taikos sutartį. 

Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija paliko nepakeistą klientui (nuomotojui) palankų apygardos teismo sprendimą civiliniame ginče, kilusiame iš nekilnojamojo turto nuomos teisinių santykių. Apeliacinės instancijos teismas pabrėžė, jog teisėtai sudaryta ir galiojanti sutartis jos šalims turi įstatymo galią, todėl šalys privalo vykdyti sutartį tinkamai ir sąžiningai. Nuomininkas šiuos savo sutartinius įsipareigojimus pažeidė, todėl pirmosios instancijos teismas pagrįstai apgynė nuomotojo teises ir teisėtus interesus ieškinyje prašytu būdu.