2017 BALANDIS

2017 BALANDIS

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad kontoros kliento - reikalavimo teisę iš kito ūkio subjekto įsigijusio asmens - sudarytas sandoris yra teisėtas ir nėra pagrindo jį pripažinti negaliojančiu.

Teismas šioje byloje taip pat pasisakė dėl materialiosios teisės normų, reglamentuojančių sandorių prieštaravimą viešai tvarkai, aiškinimo ir taikymo, apibrėžė reikalavimo teisę įsigyjančio asmens  pareigos pasidomėti ankstesniais reikalavimo teisės savininkais bei jų turtine padėtimi ribas.  Kontoros advokatai klientui padėjo išsaugoti didesnės nei 200 000 EUR vertės reikalavimo teisę.

Atstovavome klientui teisminiame ginče dėl perkančiosios organizacijos sprendimų panaikinimo medicinos įrangos viešajame pirkime. Bylą išnagrinėjęs apygardos teismas konstatavo, jog perkančioji organizacija, vertindama ieškovo pateiktą pasiūlymą, nepažeidė viešąjį pirkimą reglamentuojančių teisės normų ir principų, todėl ieškovo reikalavimas pripažinti neteisėtu ir panaikinti perkančiosios organizacijos sprendimą yra nepagrįstas. Ieškinys buvo atmestas.

Klaipėdos apygardos teismas išteisino kontoros advokato klientą privataus kaltinimo tvarka pradėtoje baudžiamojoje byloje dėl šmeižimo. Teismas konstatavo, jog sąžiningas asmens kreipimasis į valstybės institucijas dėl pažeistų teisių ar interesų gynimo bei pranešimas apie padarytus ar daromus teisės pažeidimus nėra asmens garbę ir orumą žeminančių žinių paskleidimas. Toks veiksmas nelaikytinas tikrovės neatitinkančios informacijos, galinčios paniekinti ar pažeminti kitą asmenį arba pakirsti pasitikėjimą juo, paskleidimu BK 154 straipsnio taikymo prasme.